DAGBOEK

MIJN BELEVENISSEN

maandag 15 juni 2009

Verhuizing MST --> UMCG 16 juni 2009

Geschreven door Hans en op weblog gezet door Rolf.

Ik lig nu 2 weken in MST Enschede en heb aan conditie toch wel erg veel in moeten leveren.
Om mijn gewicht niet te hard te laten dalen, doe ik mijn uiterste best, om ook via extra voeding niet te ver onderuit te gaan.


Op 11 juni is onderzoek gedaan naar de blokkade aan de galwegen. Met contravloeistof kon worden waargenomen dat er inderdaad van een blokkade sprake is.
Het onderzoek daarna, op 16 juni, zou inhouden dat via de mond deze blokkade in de galwegen beter zou kunnen worden bekeken. Tegelijkertijd zou dan eventueel direct tijdens dat onderzoek medische verrichtingen kunnen worden gedaan.

Echter, maandag 15 juni, kwam de MDL-arts mij vertellen dat hij toch vond dat dit onderzoek voor hem te riskant zou zijn.Vooral de duur van het onderzoek (tot +/- 1,5 uur) en de anesthesie waren voor hem te bezwaarlijk.

Omdat ik al eerder in Enschede geopperd had of het geen voordeel zou zijn om het UMCG erbij te betrekken was ik dan ook best wel 'gelukkig' dat ik 15 juni hoorde dat ik op 16 juni richting Groningen ga.
Ik vertrouw erop dat met de expertise in het UMCG, en het daar aanwezige longtransplantatie centrum er toch meer mogelijkheden zijn, om in ieder geval mijn buik weer op orde te krijgen.

Heel fijn om via mijn weblog wat van jullie te horen.
Ik hoop dat ik anderen op korte termijn ook weer eens een hart onder de riem kan steken.

Hans

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Tjee Hans ,
Wat een toestanden.
Alsof je het niet al zwaar genoeg had. Ik hoop dat ze je in het UMCG vlug verder kunnen helpen.
Ik wens jullie heel veel sterkte en duim heel hard voor positief nieuws.

veel liefs Gertie.

Leny zei

Hallo Hans,
"Gelukkig" dat je naar je oude vertrouwde UMCG gaat. In jouw geval lijkt me een academisch ziekenhuis sowieso beter. Bovendien kan er daar intern overleg plaatsvinden tussen de diverse specialismen.
Maar hoe gaat dat met bezoek? Kan Margreth daar ook overnachten of moet ze telkens op en neer reizen?
Hééél veel sterkte allebei, ook voor de rest van de familie.

Groeten van Leny

Alida zei

Hoi Hans,
Dus vandaag verhuis je naar Groningen.
Ga je per ambulance?
Wel verstandig om naar de plek te gaan waar ze ook op de hoogte zijn van je longproblemen.

Weet je, wat zou het toch mooi zijn dat de oorzaak van de pijn daar verholpen wordt, je direct weer op de wachtlijst komt en gewoon mag blijven omdat er een donorlong is aangekomen.
Dat zou een droomscenario zijn, maar wonderen bestaan!

Veel sterkte, en laat je nieuwe adres even op je site plaatsen.

Lieve groeten van Jan en Alida

Anoniem zei

Hallo Hans,

Ik wil je heel veel sterkte wensen, en ik denk ook dat je vandaag naar het juiste adres gaat verhuizen. In het UMCG kennen ze je, en ik denk dat het toch prettiger is. Groetjes aan Margreth. En hou vol, zodat je weer gauw op de lijst komt.

groetjes Stans

Anoniem zei

Hoi Hans, Wellicht een kleine troost dat bij mij, ook AAD-patiënt de galblaas is verwijderd terwijl ik op de wachtlijst stond. De narcose is prima verlopen. Heel veel sterkte.
Omnia.

Anoniem zei

Hallo Hans,

Ik hoorde van Jacqueline dat je nu in Groningen ligt. Hopelijk herstel je daar weer snel en kunnen we je gauw weer verwelkomen in de groep!
Tja, en het zou helemáál mooi zijn als je met nieuwe longen weer terugkomt! Maar er zal wel een grote kans zijn dat je eerst weer flink moet aansterken voordat je geopereerd wordt.

Heel veel sterkte!

Groetjes van Jolien, ook namens Lucy , Jacqueline en Greto! (de anderen zijn er niet!)

Margreth en ik in een eerder jaar

Margreth en ik in een eerder jaar
Op onze spartamets bij Bergen.