DAGBOEK

MIJN BELEVENISSEN

vrijdag 6 maart 2009

HOOG TIJD VOOR MIJN WEBLOG

9.30 uur

Inderdaad, het is de hoogste tijd om iets zinnigs op mijn weblog te plaatsen.
Dat is in feite wel belangrijk om te voorkomen dat een weblog uiteindelijk zijn waarde verliest en in het niets verzand.
Dat is de taak van de weblogger. Diegene die de weblog bekijkt kan de weblog ook levendiger maken door (uit belangstelling) ook eens een berichtje achter te laten.
Eerlijk geschreven zijn er soms ook redenen om wat minder actief te zijn als weblogschrijv(fst)er.
De laatste tijd werd ik geplaagd door luchtweginfecties met uiteindelijk een longontsteking.
Twee antibioticakuren en de twee keer een prednisolonstootkuur daarvoor waren waarschijnlijk daardoor de oorzaak dat de maagpijn die ik al sinds Kerstmis heb erger werd.
Een maagpijn die ik misschien wel heb overgehouden van al dat gedoe gedurende een jaar met die vroegere werkgever van mij.
Om te lokaliseren waar in de maag wat aan de hand is werd er eerst een buikecho en daarna een gastroscopie gedaan.
Dit laatste onderzoek was afgelopen woensdag. Ik wist wat een bronchscopie is en was er dus enigszins bekend mee hoe zo'n slangvormige geval door je hals gestuurd wordt. Nu niet door je luchtpijp maar door je slokdarm.
Er werd mij verteld dat er de voorkeur was om zonder een soort verdovingspray of roesje het onderzoek te doen. Reden is dat er dan minder kans is dat er allerlei zaken in de luchtpijp en zodoende in de longen terecht kunnen komen met weer een kans op een luchtweginfectie of longontsteking. Bovendien hoef je dan na het onderzoek, wat overigens vrij kort is, niet weer bij te komen van die kortstondige lichte narcose.
Zodoende liet ik het onderzoek nuchter, kokhalzend en boerend over mij heen komen. Boerend omdat tijdens het onderzoek lucht in wordt geblazen om de zaak beter te kunnen bekijken.
Wat een eeuwigheid leek te duren was in werkelijkheid toch vrij snel gepiept.
De arts kon mij vertellen dat ze niets bijzonders had ontdekt, behalve wat schimmelvorming in de slokdarm. Dit komt door de pufjes die ik overdag neem. Had ik ook al eens op de tong gehad.
Aan de hand van biopten ( heel kleine hapjes ) uit de maag wordt nu onderzocht welk middel moet worden ingezet om de verantwoordelijke bacterie te elimineren.

Deze week vanwege dat gedoe met mijn maag toch even contact opgenomen met de nurse-practitioner van het UMCG. Dit in het geval ik net nu zou moeten aantreden voor de transplantatie. Je weet maar nooit.
Op advies van bovenstaande nurse met die lastige naam sta ik nu tijdelijk naast de wachtlijst geparkeerd. Echter wel met de belofte dat ik op dezelfde plek weer terug kom.
Hopelijk dat dat dan op korte termijn is.

Vanwege dit alles kwam er van mijn voornemen om naar de uitvaart van Jan Feikens te gaan ook niets terecht. Een droevig triest gebeuren voor Stans en de kinderen die nu zonder man en vader verder door dit leven moeten.
Hopelijk zal op den duur de gedachten aan Jan hun juist steun geven.

Ik sluit af met het grote verlangen dat het miezerige weer wat ik nu al twee maanden langs zie trekken gauw plaats maakt voor een zonnig en voorspoedig voorjaar.
Dan kan mijn broer Paul ook wat aansterken van de heupoperatie die hij afgelopen donderdag (gisteren) heeft ondergaan.

heel veel groeten
Hans

11 opmerkingen:

Alida zei

Hoi Hans,
Ik sluit me aan bij je woorden als het gaat om het tekort aan reactie op het geschreven Blog.
Je hoort wel dat mensen zeggen: ik heb het gelezen hoor. Maar waarom dan niet even een kort krabbeltje achterlaten. Dat is toch een kleine moeite.

Gatsie zeg, zo'n onderzoek lijkt me echt vreselijk. Moet er niet aan denken.
Je zit op het moment dus echt in de lappenmand. Hoogste tijd voor wat hogere temperaturen en heel veel zonneschijn.

Wel balen dat je dus tijdelijk van de wachtlijst bent gehaald. Hopelijk van ZEER korte duur.

Uitvaart van Jan was heel mooi en emotioneel. Mooie gedichten en mooie muziek. Ik vnd het emotioneel wel zwaar. Kon het echt niet droog houden. Het komt zo dichtbij.
Maar blij dat ik geweest ben.

Liefs van Alida, ook voor je dappere vrouw!

Leny zei

Hallo Hans,
Of het nu komt door je ex-werkgever of het medicijngebruik, je zit er maar weer mooi mee in de maag...
Hopelijk vinden ze snel wat er tegen de boosdoener gedaan kan worden, zodat je weer op je oude plek in de wachtlijst komt.
Heel veel sterkte, Leny.

Anoniem zei

He Hans,

Vanmiddag nog naar Paul geweest, zat beneden achter de computer en liet een berichtje voor jou achter, het staat er echter niet. Hij moet maar eens een nieuwe poging wagen. Het gaat allemaal voorspoedig hoor.

Groetjes aan je familie
Jo&Co

Paul zei

Ik had de URLnaam niet ingevuld. Nog maar een keer. Mag morgenvroeg naar huis samen met mijn nieuwe sportheup (ongeveer 1 kilo Chroom). Ook Drachten heeft een goed ziekenhuis waar ze heel wat kunnen. Nou als het net zo mooi soepel gaat met mij dan hoop ik dat het bij jouw ook zo mag verlopen maar we weten allemaal wel dat dat andere koek is. Wat dat betreft zo snel mogelijk weer de nurse-huppeldepup bellen en op de wachtlijst laten zetten.

marianne zei

Hoi Hans,

Inderdaad, reacties op je blog zijn altijd motiverend, en moedigen aan tot meer schrijven.

Zo'n onderzoek zou je bij mij echt niet bij aan moeten komen... Brr. natuurlijk, als het moet dan moet het, maar ik heb nu 2x onder narcose een onderzoek gehad.. (1x bronchoscopie en 1x gastroscopie). Maar ik was toch heel blij dat dit onder narcose was, en niet zonder verdoving en zonder narcose..

Ik hoop voor je dat je snel weer een beetje opknapt, en weer actief op de lijst kan worden gezet.

Ik zal voor je duimen, en je blog? die lees ik iedere keer weer!!!

Marianne

anne-marie zei

Hoi Hans
Probeer altijd wel te reageren,maar soms lukt het me niet,zoekend naar woorden verlaat ik dan weer je blog.De site longtransplantatie.nl heeft nog steeeds iets beladens voor mij.
Dat heeft niets met de personen te doen. Of hun blog.
Die van jouw zijn altijd goed geschreven,duidelijke stelling.
het wel en wee laat me zeker niet koud.Laten we samen hopen op een goed voorjaar.De zonneschijn ons leven wat meer fleur mag brengen

Alida zei

Mijn Outlook doet het nu even niet, dus ga ik je maar op deze manier vragen hoe het nu gaat.
Ben je inmiddels opgeknapt en heb jij je plekkie weer ingenomen op de wachtlijst?

Het zit je nu wel even tegen zeg.
Vandaag schijnt de zon.
Ik hoop dat jij en Margret er even van kunnen genieten.

Liefs Alida

anne-marie zei

Hoi Hans
Deze week is ons de zon beloofd. Daar gaan we dus maar van uit. een zonnige week wens ik jouw groetjes anne-marie

Alida zei

Hoi Hans,
Dus je hebt nog steeds last van je maag?
Wel vervelend dat je daardoor al weer een poosje aan de zijkant van de wachtlijst staat.
Heb je wel het idee dat je vooruit gaat?

Ik hoef niet te puffen of inhaleren. Dus dat spoelen e.d. is voor mij onbekend terrein.

Gisteren en vanmorgen was het hier erg mistig, maar vanaf het middaguur is de zon gaan schijnen. Nog niet uitbundig, maar het begin is er.

Ik hoop dat jullie ondanks de gezondheids perikelen genieten van dit mooie lente weer.

Veel lieve groeten van Alida

Anoniem zei

Hallo Hans
Nu ik ga het ook maar eens proberen wat woorden op papier te zetten hihihihi,Maar je hebt wel gelijk hoor!Ook ik lees altijd trouw je verhalen maar vergeet wat terug te pennen.
Maar nu vond ik je verhaal wel heel vervelend voor je hoor!Ben je inmiddels al wat opgeknapt???
Van al die onderzoeken word je ook niet vrolijk he??
Heb je gelezen dat Twan ondertussen geholpen is???Joepie dat is dan weer een heeeeeeel goed bericht nietwaar???Nu Hans groetjes aan de vrouw
Marga

Leny zei

Hallo Hans,
Je laatste pagina is nu alweer een maand geleden geplaatst. Gaat het weer een beetje? Stel dat je een oproep krijgt, laat iemand anders ons dat dan weten op je weblog?
Bij voorbeeld Margret of één van je kinderen? Want dan kunnen wij, al naar gelang levensovertuiging, kaarsjes opsteken of duimen voor je.
Groeten van Leny.

Margreth en ik in een eerder jaar

Margreth en ik in een eerder jaar
Op onze spartamets bij Bergen.